با توجه به اینکه پروسه های حسابداری، از پیچیدگی ها و قوانین مختلفی بهره می برد، این امر تمامی کارشناسان و متخصصان آن را مجاب می کند تا به بهترین شکل ممکن در حوزه کاری خود، از دانش و اطلاعات کامل و جامع برخوردار باشند. زیرا واحد مالی و حسابداری هر سازمانی، با ارائه گزارش های مالی و جزئیات مرتبط با آن، برای برنامه ریزی های آینده و تکمیل پروسه های مختلف مالیاتی، بهترین منبع در دسترس در نظر گرفته می شود. حالا تصور کنید که این واحد به صورت صحیح و کامل، گزارش های مربوطه را تهیه نکرده و در انجام امور مالیاتی، سستی و یا نقص داشته باشد. مشخص است که بنا بر این مورد، شرکت و سازمان مربوطه دچار چالش هایی می شود و در حوزه های مرتبط آشفته خواهد شد.
به عنوان مثال، پروسه مهم در تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی را در نظر بگیرید. اگر پرسنل موظف به انجام این کار، آموزش دیده نباشند، ضررها و نقصان هایی گریبان گیر شرکت و سازمان می شود. به همین دلیل است که آموزش حسابداری، از جمله مهمترین مراحل و نیازهایی است که هر فرد شاغل در واحد مربوطه، باید به آن اهمیت دهد. این روزها، کم نیستند وب سایت ها و موسساتی که به آموزش حسابداری می پردازند. از جمله وب سایتهای حرفه ای فعال در این زمینه، رهبر حساب است. در این مطلب تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی را بررسی خواهیم کرد. شایان توجه است که این بررسی، به دوره آموزش دادرسی مالیاتی و لایحه نویسی مرتبط است که توسط تیم رهبر حساب ارائه می شود.
یکی از هزینه هایی که همه ساله و در شرایط مختلف و بنا بر فعالیت های گوناگون هر فرد و یا سازمانی دریافت میشود، مالیات است. این مبلغ توسط سازمانی به نام امور مالیاتی کشور برای افراد و شرکت ها تعیین می شود و آنها موظفند تا بنا بر شرایط زمانی تعیین شده چنین هزینه هایی را پرداخت کنند. شایان توجه است که در خصوص پرداخت مالیات، استثنایی وجود نداشته و کلیه افراد حقیقی و حقوقی ملزم به پرداخت آن هستند.
گاهی اوقات، میزان مالیاتی که برای شرکت ها و سازمان ها تعیین می گردد، از مقدار محاسبه شده و مرسوم، بیشتر است. به همین دلیل، اعتراض جهت بررسی دوباره مالیات در این خصوص امکان پذیر خواهد شد و در این رابطه قوانینی وجود دارد که سازمان و یا شرکتی که قصد اعتراض دارد، باید به تهیه و تنظیم لایحه مربوط اقدام کند.
اما از سوی دیگر، نوشتن یک لایحه حرفه ای و متن دادرسی مناسب و مطمئن، در نوع خود شغل و حرفه ای مهم محسوب می شود که همه سازمان ها و بیزینس ها باید به این مورد حیاتی توجه کنند. در بخش بعدی، دادرسی مالیاتی را تعریف کرده و با ابعاد مختلف آن آشنا خواهیم شد.
تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، به موارد متعددی بستگی دارد. اما بهتر است که ابتدا با تعریف دادرسی مالیاتی، این حوزه و پروسه مهم را کاملاً مورد شفاف سازی قرار دهیم. هر زمان که اظهارنامه های مالیاتی توسط شرکت ها و سازمان های مختلف تهیه و ارسال می شود، در برخی از موارد می توان به میزان مالیات تعیین شده اعتراض کرد. بدین صورت که وقتی کارشناسان سازمان امور مالیاتی کشور، مبلغی را به عنوان مالیات برای یک شرکت و یا سازمان در نظر می گیرند، این مورد ممکن است مورد اعتراض قرار گیرد.
بنابراین، با دادرسی مالیاتی این فرصت برای هر فرد حقوقی و سازمان فراهم می شود تا به میزان مالیات تعیین شده اعتراض نماید. به همین دلیل است که تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، برای این پروسه نقش مهمی ایفا می کند. زیرا به وسیله ایجاد و ارسال چنین سندی، هرگونه اعتراض در چهارچوب موارد قانونی امکان پذیر خواهد شد. با بررسی موارد دادرسی مالیاتی تنظیم شده، می توان گفت که در این نامه و یا سند اعتراض، یک سری مستندات مبنی بر عدم صحیح بودن مبلغ مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می شود.
تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، بنا بر یک سری قوانین ویژه و با نظر و مشورت افرادی انجام می شود که به نوعی نماینده شرکت و سازمان محسوب می گردند. این افراد، وکیلان و مودیان مالیاتی نام دارند که به عنوان نمایندگان قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی و در خصوص چنین مسائل و پروسه هایی، نقش مهم و تعیین کننده ای دارند.
اما چرا نقش مودیان مالیاتی تا این اندازه مهم و حیاتی است؟ زیرا مدیران ارشد شرکت ها و صاحبان حوزه کسب و کار، به دلیل مشغله های متعدد و البته پیچیدگی های مرتبط با پروسه های مالیاتی، قادر نیستند تا در تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، نقش تعیین کننده ای داشته و همواره برای انجام موارد آن، در کنار تیم مالی حضور پیدا کنند. بنابراین، کارشناسان مسلط و حرفه ای چنین مواردی را تهیه و تنظیم خواهند کرد. زیرا آنها به خوبی از قوانین و مقررات مرتبط با حوزه مالیاتی آگاه بوده و این مورد به طور حتم در تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، نقش مهمی ایفا می کند.
به صورت کلی، برای اینکه یک شرکت و یا سازمان بتواند به امور مالیاتی و مبالغ تعیین شده اعتراض کند، از زمان ارائه حکم به آنان، فرصت 30 روزه ای در نظر گرفته می شود تا کارشناسان تیم مالی و مودیان یک شرکت، به تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی پرداخته و مراحل مختلف آن را تکمیل کنند. بدیهی است که اگر مهلت تعیین شده سپری شود و هیچگونه لایحه ای برای دادرسی مالیاتی تنظیم نگردد، بنابراین برای مالیات تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، جای اعتراضی باقی نخواهد ماند.
اما در اینجا باید به نکته مهمی اشاره کنیم. پس از تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی و ارسال آن به سازمان امور مالیاتی کشور، اگر این لایحه و اعتراض مربوطه مورد قبول قرار نگیرد، پروسه اعتراض باز هم به قوت خود باقی خواهد بود و می توان این مورد را از طریق دیگر مراجع و سازمان های مرتبط پیش برد. این مراجع عبارتند از:
نکته مهم دیگری که در رابطه با تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی وجود دارد این است که شما نمی توانید که به هرکدام و یا همه این سازمان ها و مراجع مورد اشاره مراجعه کرده و نسبت به موارد مالیاتی اعتراض کنید، بلکه بنا بر ترتیب و اولویتی که در بالا عنوان شد، باید مراجعه صورت پذیرد و بدیهی است که اگر پروسه اعتراض در هر کدام از این بخش ها موثر واقع نشود، می توان به سازمان بعدی البته با رعایت اولویت، مراجعه کرد.
بنا بر آنچه که شرح دادیم، می توان گفت که تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا هیچ شرکت و سازمانی مایل نیست که در مرحله اعتراض به میزان مالیات تعیین شده، بازنده و دست خالی برگردد. به همین دلیل، ضمن سود بردن از بهترین وکلا و مودیان و حرفه ای ترین کارشناسان و متخصصان امور مالیاتی و تنظیم لایحه دادرسی تلاش می کند تا یک لایحه کامل و جامع را تهیه نماید.
با توجه به این توضیحات، هر لایحه دادرسی باید از یک سری ویژگی ها برخوردار باشد تا در پروسه اعتراض های قانونی، بهترین نتیجه را برای سازمان، شرکت و یا افراد حقوقی به ارمغان بیاورد. این ویژگی ها عبارتند از:
در نهایت و پس از اتمام تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی، بهتر است تا تمامی موارد تنظیم شده و به نگارش درآمده، یک بار دیگر به دقت خوانده و مورد بررسی قرار گیرد تا از هر گونه اشتباهات احتمالی و خطا در اشاره به اعداد و ارقام و البته جلوگیری از هر گونه لحن غیر حرفه ای و عدم رعایت اصول نگارشی، جلوگیری شود.
بنابر آنچه که در خصوص تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی توضیح داده شد، می توان گفت که این مورد یکی از مهمترین و تعیین کننده ترین پروسه های امور مالیاتی سازمان ها و افراد حقوقی به شمار می آید. اگر هر کدام از شرکت ها و سازمان های مختلف، به موضوع مالیات تعیین شده اعتراضی دارند، می توانند با استفاده از دادرسی مالیاتی این موضوع را به مراجع ذی صلاح منتقل کنند. اما در این پروسه نیاز است تا کلیه موارد و بخش هایی که در نهایت به تنظیم لایحه در دادرسی مالیاتی ختم می شود، به شیوه ای کاملاً حرفه ای، مفید و موثر انجام شود.
بدیهی است که هر گونه رفتار غیر حرفه ای و به دور از قوانین و مقررات تعیین شده در حیطه سازمان امور مالیاتی کشور و دیگر مراجع وابسته، نتیجه مطلوبی را در بر نخواهد داشت. به همین دلیل است که پیشنهاد می شود تا هر سازمان و فرد حقوقی، برای چنین پروسه هایی از یک تیم آموزش دیده و حرفه ای سود ببرد. موضوع آموزش حسابداری، توسط وب سایت ها و موسسات مختلفی ارائه می شود. این مطلب نیز به وسیله تیم رهبر حساب تهیه شده است که در خصوص دوره آموزش دادرسی مالیاتی و لایحه نویسی، آموزش ها و مطالب گوناگونی را ارائه کرده است. به همین دلیل، پیشنهاد می شود تا برای دریافت اطلاعات بیشتر، با کارشناسان رهبر حساب در ارتباط باشید.